Stoneware Washes 1220°

Stoneware Washes

Stoneware Washes zijn sterk geconcentreerde producten die kleuroxides bevatten. Vaak worden oxides gebruikt voor de inwas-techniek, hierbij is het aan te raden om de vloeistof sterk te verdunnen met water. Deze aangemaakte oxides hebben ten opzichte van oxides in poedervorm twee voordelen: ze zijn veiliger omdat er geen stofvorming is en ze bakken vast aan het werkstuk. Oxides in poedervorm durven wel eens poeder afgeven na het bakken wat vrij ongezond is.

Tekeningen, belettering of speciale effecten, elke Stoneware Wash heeft op zijn beurt tal van mogelijkheden.

Als de oxides bedekt zijn met een voedselveilig glazuur, kunnen ze gebruikt worden voor gebruiksgoed.

De staaltjes tonen het inwas-effect op structuur aan de rechter onderkant.

SW-301_cone6

SW-301 Iron Wash

Een diep roestrood met een gladde matte afwerking. Het werkt geweldig voor stencilen,belettering, stempelen en zeefdrukken omdat het een zeer stabiel product is. Als het bedekt wordt met een transparant glazuur, blijft het detail behouden. Kan worden gelaagd met andere glazuren om interacties te bevorderen en voegt niet veel beweging toe aan combinaties.

SW-302_cone6

SW-302 Rutile Wash

Een dekkend oker kleur met een gladde matte afwerking. Het werkt geweldig voor stencilen, belettering, stempelen en zeefdrukken omdat het een zeer stabiel product is. Als het bedekt wordt met een transparant glazuur, blijft het detail behouden. Kan worden gelaagd met andere glazuren om interacties te bevorderen en voegt niet veel beweging toe aan combinaties.

SW-303_cone6

SW-303 Manganese Wash

Een metaal- bruin -zwarte kleur die breekt over een structuur. Bij combinatie met andere glazuren, zal Mangaan Wash wat bruine variatie en beweging aan de glazuur(en) toevoegen. De hoeveelheid beweging die ontstaat bij het gebruik door Mangaan Wash is afhankelijk van hoeveel van elk product; hoeveel lagen van elk product en hoeveel verschillende producten worden gebruikt; en de prestaties van het glazuur waarmee het wordt gecombineerd. Bijvoorbeeld, het gelaagbrengen van Mangaan Wassing met een glanzend glazuur dat over de textuur breekt, zal meer beweging creëren dan het in lagen te brengen met een ondoorzichtig mat glazuur. We raden aan om Mangaan Wash slechts op de bovenste 2/3 van een stuk te gebruiken met andere glazuren vanwege de beweging die ontstaat.

SW-304_cone6

SW-304 Copper Wash

Een metaal- zwart - groene kleur die breekt over een structuur. Bij combinatie zal Copper Wash wat metaal-bruin of groene variatie en beweging aan de glazuur(en) toevoegen. De hoeveelheid mobiliteit die ontstaat in combinaties met andere glazuren, is afhankelijk van hoeveel van elk product; hoeveel lagen van elk product en hoeveel verschillende producten worden gebruikt; en de eigenschappen van het glazuur waarmee het wordt gecombineerd. Bijvoorbeeld, het gelaagbrengen van Copper Wash met een glanzend glazuur dat over de textuur breekt, zal meer beweging creëren dan het in lagen te brengen met een ondoorzichtig mat glazuur. We raden aan om Copper Wash slechts op de bovenste 2/3 van een stuk te gebruiken met andere glazuren vanwege de beweging tijdens het bakken.

SW-305_cone6

SW-305 Cobalt Wash

Zelfs met een stabiel transparant glazuur, kan er wat vervaging van de lijnen zijn wanneer het glazuur dik wordt aangebracht of op verticale delen. Bij combinatie zal Cobalt Wash blauwe variatie en enige beweging aan de glazuur(en) toevoegen. De hoeveelheid mobiliteit die wordt geproduceerd bij het gebruik van Cobalt Wash in combinatie is afhankelijk van hoeveel van elk product is aangebracht; hoeveel lagen van elk product en hoeveel verschillende producten worden gebruikt; en de prestaties van het glazuur waarmee het wordt gecombineerd. Bijvoorbeeld, het aanbrengen van Cobalt Wash met een glanzend glazuur dat over de textuur breekt, zal meer beweging creëren dan het in lagen te brengen met een ondoorzichtig matglazuur.