Acryl allerlei

Een aantal producten voor een creatieve afwerking met acrylverf.

 • Metallic kleuren

  Realistische nabootsing van metalen.

 • Paarlemoer

  Een product met een satijnglans.

 • Glitters

  Wie houd niet van glitters?

 • Sneeuw

  Sneeuw nabootsen of een korrelige structuur? Welk product kies je?

 • Vernis

  Als beschermlaag of toevoeging van glans.

Metallic kleuren

Acrylverven met een metaal-look, ze hebben een glans die altijd helder is en niet verkleurt.

Twee tot drie lagen zijn nodig voor een solide dekking.

Daarbuiten is er geen verschil met de gewone acrylverven. Zodoende kunnen ze op dezelfde manier gebruikt worden.

De metallic kleuren zijn een goed alternatief voor lusters die nogal duur zijn en een extra bakproces behoeven. Deels glazuren en deels met acrylverf kan een optie zijn zoals de voorbeelden op de foto tonen. Het goud werd na de glazuurbak op de ongeglazuurde delen aangebracht.

Inhoud: 59 ml

A-075 , A-076, A-077 wicker trees

A-075 , A-076, A-077 wicker trees

Parelmoer

Zet een Pearl rechtstreeks op de scherf of over een kleur voor een mooie zachte satijn-finish.

Gemengd met een acrylverf, kan elke kleur een satijn-finish hebben.

Deze kleuren hebben meer tijd nodig om te drogen en uit te harden en kunnen enkele dagen kleverig aanvoelen.

Glitters

Duncan Sparklers™ is een vernis met glitters. Ze kunnen op evenwel elke materialen gezet worden. Het product is zeer duurzaam en bladert niet af.

Je kunt zelf de hoeveelheid glitters bepalen door slechts 1 dunne laag te zetten of meerdere lagen over elkaar voor extra veel glitters. De ondergrond blijft zichtbaar.

AC-523 Snow

Dit is een op water gebaseerde witte acryl-pasta met een korrelige structuur. Het product kan gebruikt worden op eender welke ondergrond en geeft het uiterlijk van sneeuw. Snow is een stevige pasta, hoe dikker de aanwending, hoe groter het driedimensionaal effect.

Snow is intens en dekt de ondergrond af.

Snow is overschilderbaar met acrylverf, hierdoor is het mogelijk om het product te gebruiken voor een oppervlaktereliëf te creëren.

AS-974 Glittering Snow

Glittering snow is een vernis met een witte korrel en glitter gemengd. Het product kan gebruikt worden op eender welke ondergrond en geeft het uiterlijk van sneeuw. De glitter zorgt voor een extraatje.

De witte korrel is dekkend maar de vernis is doorzichtig. Dikke lagen, met meer korrels, zorgt voor een dekkend resultaat.

AC-501 Gloss en AC-502 Matte

De gewone Mayco en Duncan acrylverven zijn puur en bevatten geen vernis. Alhoewel ze duurzaam zijn kan een vernis het oppervlak meer beschermen tegen vervuiling. Met een vernislaag kan vuil gemakkelijker verwijderd worden met een vochtige doek indien nodig.

AC-501 Gloss en AC-502 Matte zijn op waterbasis en waterafstotend als ze uitgehard zijn.

Niet schudden. Roer voorzichtig om luchtbellen te voorkomen. Breng één tot twee gladde lagen aan met een borstel met zachte haren, zoals CB-604 Soft Fan. Zachtere borstelharen helpen penseelstreken te elimineren en schade aan het geverfde oppervlak eronder te minimaliseren. Dunne lagen zullen de beste resultaten opleveren. Indien nodig verdunnen met water. Grondig laten drogen tussen de lagen minimaliseert penseelstrepen in de uiteindelijke afwerking. Maak de borstel direct na gebruik schoon met shampoo en warm water.

 • Brush-On Sealers kunnen ook over gebakken onderglazuren worden gebruikt als beschermlaag in plaats van glazuur op decoratieve objecten.

 • Zet extra lagen AC-501 Gloss voor meer glans. Vijf tot zeven lagen is mogelijk. Wacht tussen elke laag 24 uren zodat het product goed kan uitharden.

 • AC-502 Matte is niet volledig mat maar geeft een zachte zijdeglans.