Elements 1000°

Elements en Element Chunkies

Kleuren geïnspireerd door de natuur!

Dit is de enige reeks van de Mayco laag-bak glazuren waar de glazuren in eigenschappen van elkaar verschillen. Je vind hier glanzend en matte glazuren, transparant en dekkend, lopend en niet-lopend. Eenmaal een glazuur speciale effecten heeft, zoals velen noemen " waar leven in zit", is de samenstelling van de glazuur heel divers. Vandaar deze variatie. Het resultaat van deze glazuren is sterk gebonden aan het aantal lagen en de manier van uitstrijken.

De kleurenstaaltjes tonen de glazuren op aardewerk, gebakken op 1000°C. In deze reeks zijn er wel glazuren die van kleur en eigenschap veranderen indien je hoger in temperatuur gaat.

Inhoud: 118 ml en deels ook in 473 ml.

 • CL Seal
 • Dinnerware safe
 • Not dinnerware safe

Nieuwste kleuren:

 • Eigenschappen

  De glazuren in deze reeks zijn zeer verschillend qua eigenschappen.

 • Combineerbaar

  Elements kunnen alleen of in combinatie met andere aardewerk-glazuren gebruikt worden.

 • Overlappen

  Gebruik Elements op of onder een ander glazuur.

 • Veiligheid

  Hoe veilig zijn Elements?

Eigenschappen

De glazuren in deze reeks hebben verschillende eigenschappen.

De staaltjes zijn half glad en half met oppervlakte-structuur. Het is herkenbaar wat je van een glazuur kunt verwachten op een glad werkstuk of een werkstuk met structuur. Evenals het herkenbaar is of de glazuur meer-kleurig is of gekleurd-transparant.

Noch het staaltje, noch het label geven aan of de glazuur een lopend glazuur is of niet. De meer-kleurige glazuren zijn meestal de glazuren die het meest lopend zijn, alhoewel dit geen vaste regel is. Voor specifieke informatie van elke kleur surf je naar de Mayco site, met een klik op elke kleur, opent een groter venster; nogmaals klikken op " see product information" opent een nieuw venster met de nodige informatie.

Combineerbaar

Combineer Elements met andere aardewerk-glazuren.

Elements kunnen reageren met andere glazuren, daar waar ze elkaar raken, ze hoeven daarvoor niet eens overlapt te zijn. Die reactie kan zorgen voor een wazige overgang, een lopend effect en soms zelfs voor verkleuring.

MB1596_MB1597_el_pc_web

Kippen met Elements

Overlappen

Elements overlappen met elkaar of met ander aardewerkglazuren kunnen heel onverwachte resultaten geven. In principe creëer je een volledig nieuwe kleur. Welke eigenschappen die " nieuwe kleur" zal hebben, leer je enkel door het uit te proberen.

Met zo een groot aanbod, zijn de mogelijke combinaties oneindig. Voorbeelden staan op de Mayco site bij " glaze combinations".

Mijn favoriete combinatie, in een motief, zijn 2 lagen Foundations Opaque als basis met 2 lagen Elements erover.

Elements over foundation

Elements over foundation

Veiligheid

In deze reeks zijn er kleuren met het AP label of CL Label, zie het etiket.

--> Het AP label wil zeggen dat het glazuur in zijn vloeibare vorm niet schadelijk is en gebruikt kan worden door mensen van alle leeftijden.

--> Het CL Label wil zeggen dat het gebruik van deze glazuren slechts toegelaten is vanaf 12 jaar.

Ook is er verschil tussen de kleuren wat betreft "dinnerware safe".

Als op het label het " not dinnerware safe " label staat, blijkt dat die glazuur volgens testen niet sterk genoeg is.

Niettegenstaande het etiket vermeldt dat de kleur geschikt is voor serviesgoed, is het aan te raden om elk afgewerkt stuk zelf te controleren. Craquelé in het glazuur wordt als niet hygiënisch geacht.