Designer Liner

Dit is een sterk gepigmenteerd product, perfect voor omlijningen, stippen en belettering.

Designer Liner kan op ongebakken klei of glazuur, of op biscuit gezet worden.

De kleuren zijn intens met maar 1 laag.

Geschikt om een werkstuk of proefplaatjes aan de onderkant te tekenen, het product plakt niet aan de ovenplaat.

Inhoud: 37 ml

  • Designer-Liner_logo_color
  • Dinnerware safe with clear glaze
Designer_Liners_large

De metalen tip op het flesje maakt het gemakkelijk om te schrijven en lijnen te trekken.

Voor het eerste gebruik

Verwijder het witte (of rode) dopje van het plastic tuitje.

Draai het plastic tuitje af. Duw een saté-prikker door het tuitje van beneden naar boven, op die manier wordt het plastic niet in het tuitje geduwd maar naar boven toe, dan verstopt het gaatje minder snel.

Draai het plastic tuitje weer erop. Duw het metalen puntje vast op het tuitje.

Met het bijgevoegd naaldje kan het metalen puntje afgesloten worden.

De Designer Liner dient geschud te worden voor gebruik.

Gebruik je de Designer Liner regelmatig, volstaat het naaldje om af te sluiten. Wanneer dat niet het geval is, neem alles uit elkaar en spoel goed af. Sluit het flesje met het witte dopje.

Extra tip: Het naaldje gaat snel verloren, laat het zitten in het plastic zakje door het naaldje gewoon in een hoekje door te prikken.

Toepassing

Het flesje ligt goed in de hand en met het metalen puntje bijna zo handig als het schrijven met een pen. De lijnen zijn overal even intens van kleur. Met de druk op het flesje bepaal je de dikte van de lijn, al moet je hier opletten dat je niet te breed gaat. Wanneer Designer Liner te dik aangebracht is, durft het wel eens loskomen.

Rechtshandigen trekken lijnen van links naar rechts, linkshandigen trekken lijnen van rechts naar links, zo verstopt de metalen punt niet.

Ofschoon Designer Liner op ongebakken klei of glazuur gezet kan worden, is de toepassing op de gebakken scherf het gemakkelijkst. Het metalen puntje kan namelijk niet verstoppen wat het geval kan zijn indien je tegen de richting werkt op klei of glazuur. Op ongebakken klei en glazuur vraagt het iets meer vaardigheid dan rechtstreeks op de scherf. Wanneer je op een glazuur of een onderglazuur werkt, is het gemakkelijker als de ondergrond kurkdroog is.

Schilderen met Designer Liner: Ook dat is mogelijk. Het zijn sterke kleuren en ze zijn onderling mengbaar. Gepast voor aquarelachtig schilderen en schaduweffecten. Handig toch, alweer een veelzijdig product!

faceted vaas met designer liner

faceted vaas met designer liner

Afwerking

Designer Liner is een op klei-gebaseerd product, het voelt ruw aan.

Meestal wordt een transparant glazuur erover gezet. Laat het product eerst goed drogen vooraleer je een glazuur erover zet. Gebruik een vol penseel en veeg niet te veel heen en weer, het product zou weer zacht komen en uitsmeren.

Stookbereik

Designer Liner verandert noch van kleur, noch van eigenschap binnen het bereik van 1000° en 1285°C. Zodoende een betrouwbaar product voor elk project.

Enkel op hoge temperatuur, presteert SW-004 Zinc-free-clear beter over SG-405 Green en SG-406 Brown dan SW-001 Clear.